wtorek, 22 października 2013

The Richard Armitage Wine - The FanArt of Making - Part 3 Wine Yeast

The Richard Armitage Wine - The FanArt of Making - 
Part 3 Wine Yeast

WELCOME TO MY NEW VERY SPECIAL ARMITAGE PROJECT!!!!
THE RICHARD ARMITAGE WINE!!!

All posts You can find HERE


Project Dairy
Day 18.10.2013 (Friday)

It's time to add wine yeast. First fermentation was made by wild wine yeast. Now we need selected yeast for more alcohol and taste. About yeast You can read HERE.

I'm using wine yeast - Malaga.


Malaga is for sweet wine, was very popular in UK. MORE HERE. There are some yeast which I can use directly to carboy, but I have yeast which needs some time to be ready, so we have to add to

Bottle - 1 liter

1. 200 grams of fruits (vine). (I was using plain grapes).
2. 2 teaspoons of sugar.
3. 200/250 mliters of water.
4. A little bit of nutrien.


Than closed bottle with cotton


and pasteurized it for 30 minutes.


When bottle is cold we should add

wine yeast,

closed it again and wait for 24-48 hours. Keep it in warm.

2 komentarze:

kofika pisze...

Niestety, nie o trunkach...
Joniu, wysłałam Ci wiadomość, ale nie wiem, czy już możesz korzystać do woli ze swojego komputera i czy masz swobodny dostęp do swojej poczty. Piszę więc, że coś tam ode mnie znajdziesz w ważnej sprawie. Może jako naprawdę wrażliwy na różne nieszczęścia bloger będziesz mogła pomóc? Dużo RAfanów do Ciebie przychodzi, więc może szczere dobro przełoży się na dobro?
Dziękuję za Twoje miłe słowa do kota, czyli i Lwa we mnie.

jazzbaby1 pisze...

Jonia, I *love* that you are doing this.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...